DAFFiat ProfessionalIveco Daily
TT

Nieuws

Hendriks Autorijschool & Opleidingscentrum
Hasseltweg 29
3600 Genk
Directie: Linda Hendriks en Bernard van Doninck
Opleidingen: alle rijbewijzen plus nascholing Code 95
Opleidingsvoertuigen C/CE:
2 DAF FT XF trekkers
2 DAF XF 440 FA vrachtwagens
1 DAF CF FA vrachtwagen
1 DAF XF 440 FT in bestelling
Ook Hendriks Autorijschool & Opleidingscentrum heeft banden met Hendriks uit Overpelt. In 1989 nam Linda Hendriks, de dochter, samen met Bernard van Doninck een rijschool over in Genk en bouwden ze daar hun bedrijf uit. Ze hebben enkele bijzondere specialiteiten, zoals de enige opleiding in Limburg voor DE rijbewijs en speciaal aangepaste pakketten voor mensen met autisme of andere beperkingen.
Bernard van Doninck: “Na teleurstellende ervaringen met andere merken hebben we het wagenpark voor de lessen volledig overgeschakeld op DAF. Het is een merk dat meedenkt met de klant, zo konden wij bijvoorbeeld persoonlijk bijscholing volgen bij DAF Eindhoven om het verschil tussen Euro 5 en Euro 6 te ervaren. Naast de kwaliteit van het merk is het die ‘open minded’ aanpak die ons het meest kan bekoren. Sinds 2007 zijn we nu klant bij DAF met een zeer goede garage en verkopers. Zij doen wat ze zeggen. Wij kozen voor de XF omwille van zijn binnenruimte en gemak van bediening. De truck is uitgerust met alle moderne snufjes, zodat de chauffeurs kunnen leren wat ze in de praktijk zullen tegenkomen. De aandacht voor details is één van de zaken waarmee we ons onderscheiden en DAF en onze concessiehouder Truck Trading Limburg NV volgen ons daarin volledig.”
 

Car & Truck Opleiding
Kempische Steenweg 345/2
3500 Hasselt
Directie: Johan Mertens
Opleidingen: alle rijbewijzen plus nascholing Code 95
Opleidingsvoertuigen C/CE:
1 DAF XF 440 FT
2 DAF FA CF65
1 DAF FT XF 105.460
Rijschool “Car & Truck Opleidingscentrum NV” is in 1989 ontstaan uit een samenwerking van acht Limburgse autorijscholen. Na de invoering van de vakbekwaamheid voor autobus en autocar in 2008, en in september 2009 voor de vrachtauto’s, ontstond het Car & Truck Opleidingscentrum OCF – 096 voor het volgen van de wettelijk verplichte nascholing – Code 95.
Johan Mertens: “We zijn vanaf het begin gestart met DAF lesvoertuigen en kochten onlangs onze zesde DAF, een XF met 440 pk Euro 6 en speciaal aangepaste cabine met extra zitplaatsen. We zijn in 1989 al gestart met DAF, meer bepaald met een DAF 1700 vrachtwagen en een DAF 2300 trekker. We zijn het merk trouw gebleven omdat het prima trucks zijn om les te geven en we een uitstekende relatie onderhouden met dealer Truck Trading Limburg”.
 

 

 

Autorijschool Hendriks NV
Leopoldlaan 44
3900 Overpelt
Directie: Wim Hendriks
Opleidingen: alle rijbewijzen plus nascholing Code 95
Opleidingsvoertuigen C/CE:
1 DAF CF 440
1 vrachtwagen
1 trekker
De familie Hendriks is in Limburg een begrip op het vlak van rijopleidingen en heeft een traditie van meer dan vijftig jaar. Het bedrijf in Overpelt staat onder de leiding van Wim Hendriks, één van de zonen van de oprichter. Hier zijn ze aan hun eerste DAF toe, een prachtige CF met lange cabine.
Wim Hendriks: “Omdat we geen verplichtingen meer hadden aan een eerder merk kozen we resoluut voor DAF. Het is volgens mij de gemakkelijkste en beste vrachtwagen om rijles te geven. DAF en de concessiehouder gingen ver mee in het uitdenken van het concept met extra zitplaatsen, extra camera’s voor de lesgever, dubbele besturing en een zeer volledige uitrusting. Nu al blijkt dat we het inderdaad bij het rechte eind hadden: het is een uitstekende truck om chauffeurs opleiding te geven. Bovendien heeft hij een mooie uitstraling en is een prima visitekaartje voor ons bedrijf.”.
 

 


 

» Terug